93 377 79 51

consulting@asesoriajap.es

Assessorament integral a PIMES i Particulars

JAP Assessoria - Notícies i Publicacions

 • 04

  Dec
 • 24

  Sep
 • 24

  Sep
 • 13

  Nov
  Eleccions 21.12.17_Dret a vot dels treballadors

  Benvolguts,  

  Amb motiu de la convocatòria electoral per al proper 21 de desembre, dijous dia laboral, els indiquem la regulació laboral vigent perquè els treballadors puguin acudir a la votació si coincideix amb horari laboral.

  Per garantir el dret a vot, s'estableix permís retribuït i no recuperable de fins a quatre hores dins la seva jornada laboral d'aquest dia als treballadors que tinguin la condició d'electors i els toqués treballar el dia de... (llegir més)

 • 04

  Sep
  MODIFICAR BASE COTITZACIÓ AUTÒNOM

  Vol augmentar o disminuir els seus autònoms per al proper exercici 2018?

  Recordi que els treballadors per compte propi o autònoms podran canviar dues vegades a l'any la base de cotització, triant una altra dins de les establertes en la norma. És per això, que si està interessat a modificar la seva base o quota ja sigui amb la finalitat d'augmentar la base de càlcul de la jubilació, la baixa d'incapacitat temporal, o qualsevol altre motiu, li agraïm que ens ho faci saber amb la... (llegir més)

 • 05

  Apr
  INICI CAMPANYA RENDA I PATRIMONI 2016

  Renda i Patrimoni 2016: Avui 5 d'abril de 2017 comença la Campanya de la Renda i el Patrimoni de l'exercici 2016, la qual s'allargarà fins al pròxim 30 de juny del 2017. Des d'avui i fins el proper divendres 30 de juny estarà en marxa la campanya de la Renda 2016, la novetat més significativa és la generalització de Renda web com a únic servei de confecció i presentació de la declaració, per a tot tipus de rendes, incloses aquest any també les d'activitats econòmiques... (llegir més)

 • 31

  Mar
  Obligatorietat de pagar les bosses de plàstic

  A partir del 31 de març, es prohibeix el lliurament gratuït de bosses de caixa o de lliurament a domicili de qualsevol material plàstic en els punts de venda de mercaderies o productes • Catalunya ha estat pionera pactant voluntàriament amb el sector comercial que aquestes bosses no siguin gratuïtes • Ja s’ha aconseguit reduir-ne més d’un 50% el consum des de l’any 2007 i l’objectiu és arribar al 90% el... (llegir més)

 • 12

  Dec
 • 12

  Dec
 • 05

  Dec
  Frau de llei en els contractes temporals

  Els contractes temporals únicament es poden utilitzar en aquells casos que legalment es estalecen, per això quan l'empresa contracta a un treballador amb contracte temporal sense que hi hagi causa que ho justifiqui, la conseqüència és que aquest contracte es considerarà com un contracte indefinit, amb totes les conseqüències que això implica (art. 15.3 de l'Estatut dels Treballadors).

  En l'actualitat, gran part dels contractes temporals se celebren en frau de llei, és a... (llegir més)

 • 24

  Oct
  Campanya d'Inspecció de Treball per verificar horari jornada laboral

  Segons la Llei, totes les empreses que tinguin treballadors han d'instaurar sistemes per registrar la jornada i aplicar-ho a tots els treballadors. El registre diari de jornada ha d'existir en totes l'empreses de forma obligatori independentment de la seva activitat o grandària, ja sigui a través de mitjans mecànics o ben manuals, reflectint-se, dia a dia i de forma individual per cada treballador, la jornada diària realitzada.

  Campanya de la Inspecció de Treball.-La... (llegir més)

 • 12

  Sep
  MODIFICAR BASE COTITZACIÓ AUTÒNOM

  Vol augmentar o disminuir els seus autònoms per al proper exercici 2017?

  Recordi que els treballadors per compte propi o autònoms podran canviar dues vegades a l'any la base de cotització, triant una altra dins de les establertes en la norma. És per això, que si està interessat a modificar la seva base o quota ja sigui amb la finalitat d'augmentar la base de càlcul de la jubilació, la baixa d'incapacitat temporal, o qualsevol altre motiu, li... (llegir més)

 • 06

  Jun
 • 31

  Mar
  CAMPANYA RENDA I PATRIMONI 2015

  El proper 06 d'abril donarà inici la Campanya de la Renda i el Patrimoni 2015, la primera Declaració d'IRPF després de la Reforma Fiscal.
  A continuació els vam mostrar el calendari de la Campanya:

  06-04-2016 Inicio serveis telemàtics esborrador / declaració.
  - Obtenció del nombre de referència de l'esborrany i/o Dades fiscals: 6 d'abril al 30 de juny (24 h).
  - Confirmació de l'esborrany per via electrònica: 6 d'abril al 30 de juny (24 h).
  -... (llegir més)

 • 01

  Mar
 • 01

  Dec
  01 DESEMBRE 2015.-Entrada en vigor dels nous parts de baixa, confirmació i alta metgessa

  El Reial decret 625/2014, de 18 de juliol, pel qual es regulen determinats aspectes de la gestió i control dels processos per incapacitat temporal en els primers tres-cents seixanta-cinc dies de la seva durada, ha vingut a establir una nova regulació que incideix en diverses qüestions de la gestió de la referida situació d'incapacitat temporal. Aquesta regulació respon, entre altres raons, a determinades reformes legals introduïdes en els últims anys en matèria d'incapacitat... (llegir més)

 • 27

  Oct
  Nou Estatut dels Treballadors i Llei d'Ocupació

  El BOE de 23 d'octubre de 2015 publica el nou Estatut dels Treballadors (RDLeg. 2/2015) i la nova Llei d'Ocupació (RDLeg. 3/2015), en els quals s'actualitzen i es reunifican els canvis produïts en ambdues normatives durant els últims anys.

  BOE 24.10.15

  Aprovació del text refós de la Llei de l'Estatut dels Treballadors ==> http://www.boe.es/boe/dias/2015/10/24/pdfs/boe-a-2015-11430.pdf
  Les 10 claus del Reial decret Legislatiu 2/2015 pel qual s'aprova el text... (llegir més)

 • 22

  Oct
  PUBLICACIÓ FESTES LABORALS 2016

  Resolució de 19 d'octubre de 2015, de la Direcció general d'Ocupació, per la qual es publica la relació de Festes Laborals per a l'any 2016 remesa al Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social per les disset Comunitats Autònomes i per les Ciutats de Ceuta i Melilla

  ... (llegir més)

 • 21

  Oct
  BOE 20.10.15.- Ajornaments fins a 30.000€ sense garanties.

  Segons Nota de Premsa publicada el 19.10.2015 pel Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, i la publicació en BOE el 20 d'octubre de 2015 de l'Ordre HAP/2178/2015, a partir del 21 d'octubre de 2015 els contribuents que presentin sol·licituds d'ajornament o fraccionament de pagament de deutes tributaris fins a 30.000 euros quedaran exempts d'aportar garanties per a la seva... (llegir més)

 • 22

  Sep
  IRPF.-DESPESES DIETES I LOCOMOCIÓ

  Benvolguts clients,

  Els informem que després de diverses notificacions rebudes hem constatat que l'Agència Tributària ha iniciat una campanya a Catalunya de comprovacions de renda que se centren en la revisió de les quantitats declarades exemptes en concepte de dietes i despeses de locomoció (kilometratge).
  Recordi revisar el seu correu electrònic per visualitzar la circular que hem enviat amb tota la informació que necessita; si no l'ha rebut, solicit la... (llegir més)

 • 01

  Jul
  REBAIXA SORPRESA IRPF ANUNCIADA PEL PRESIDENT SR. RAJOY

  El president del Govern, el Sr. Mariano Rajoy, ha anunciat que s'ha avançat a l'1 de juliol la rebaixa de l'IRPF prevista per l'1 de gener de l'any que ve.
  La sorpresa de la REBAIXA IRPF afectarà de forma immediata únicament als contribuents que són assalariats en la seva nòmina mensual, i als professionals autònoms en la seva facturació.

  Amb la nova taula d'IRPF es rebaixen els percentatges de cadascun dels trams establerts per a l'impost, repercutint en una menor... (llegir més)

 • 05

  Jun
  CORPUS CORNELLA 2015

  Benvolguts clients,

  Els recordem que demà divendres 5 de juny les nostres oficines romandran tancades a causa de les Festes de Cornellà de Llobregat.
  Qualsevol urgència no dubtin en trucar al mòbil de JAP, sempre disponible: 685.853.527

  Rebin un salutació

  ... (llegir més)

 • 12

  Jan
  Ens Renovem

  Des d'Assessoria JAP volem que els nostres valors i forma de treballar es reflecteixin en les nostres oficines, per això hem realitzat canvis en les mateixes, les hem modernitzat i modificat pensant en el benestar i satisfacció de nostres clients.

  Disposem d'una àmplia recepció perquè els nostres clients puguin esperar còmodament, despatxos individuals per atendre'ls de forma personalitzada, i sales de reunions per a grups més nombrosos.


  ... (llegir més)

 • 08

  Jan
  REFORMA IMPOST SOBRE LA RENDA DE LES PERSONES FÍSIQUES

  La reforma constarà de dues etapes, una primera fase en l'exercici 2015, per la qual s'aplicaran la majoria de la mesures; i una segona fase en l'exercici 2016, que serà la segona rebaixa de tarifa general i de l'estalvi.

  Els principals pilars on es fonamenta la reforma són:

  Treballadors i autònoms -> rebaixa tributària (especialment rendes baixes). Família i discapacitat -> es veu incrementada la rebaixa impositiva en el cas de contribuents amb majors càrregues... (llegir més)

 • 31

  Dec
  PREN DECISIÓ ACOLLIR-SE Al RÈGIM ESPECIAL CRITERI DE CAIXA

  Tot empresari que decideixi acollir-se al nou Règim Especial del Criteri de Caixa per al nou Exercici 2014, haurà de comunicar-ho abans de finalitzar el present exercici, amb data límit a 31 de desembre de 2013.

  ... (llegir més)

 • 27

  Nov
  M'INTERESSA EL RÈGIM ESPECIAL DEL CRITERI DE CAIXA?

  Després de la nova normativa en relació al Règim Especial del criteri de caixa introduït per la Llei 14/2013, de 27 de setembre, de suport als emprenedors, i aplicable a partir del 01.01.2014, han sorgit molts dubtes entre la majoria d'empresaris i emprenedors. Per poder ajudar-los en la seva presa de decisions, ASSESSORIA JAP ha redactat una sèrie de qüestions claus que els seran útils per entendre aquest nou criteri, a més de poder-les utilitzar per analitzar si han... (llegir més)

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis, recollir informació estadística i incloure publicitat. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació en la nostra política de cookies.